Είναι εύκολο να φτιάξω σπιτική μπύρα?
Το να φτιάξει κάποιος σπιτική μπύρα, είναι αρκετά εύκολο αρκεί να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες που αναφέρουμε για τον κάθε τρόπο.
Πόσοι τρόποι υπάρχουν δηλαδη?
Στο Βeeramatistirio, έχουμε χωρίσει την παραγωγή σπιτικής μπύρας, σε 3 βασικά επίπεδα.
Νο 1. Έτοιμο κιτ μπύρας
Εδώ, θα χρειαστείς τον αρχικό εξοπλισμό total + τα μπουκάλια. Με τον τρόπο αυτο, θα χρειαστεί απλά να αραιώσεις και να ζυμώσεις, ένα έτοιμο μείγμα της επιλογής σου. Θα τα βρείς όλα εδώ
Νο 2. Malt Extract
Σε αυτο το επίπεδο, θα πρέπει να έχεις τον εξοπλισμό του 1ου σταδίου + ένα θερμόμετρο + μία κατσαρόλα 5-9 λίτρων. Σε αυτο το επίπεδο καλείσαι να φτιάξεις εσύ την συνταγή, με εκχύλισμα βύνης + φρέσκια βύνη και λυκίσκο. Συνταγές μπορείς να βρείς παντού στο google με αυτη τη μέθοδο ή να δοκιμάσεις τις δικιές μας εδώ
Νο.3 All grain – BIAB
Στο στάδιο αυτο, που είναι και το πιο προχωρημένο, θα φτιάξεις την μπύρα σου κυριολεκτικά από το μηδέν. Όχι δεν θα χρειαστεί να βυνοποιήσεις το κριθάρι, αλλά θα πρέπει να πάρεις μία μεγάλη κατσαρόλα και έναν απαραίτητο εξοπλισμό που θα τον διαβάσεις εδώ
Σε πόσο καιρό θα πιω την μπύρα μου?
Όποιον τρόπο και να διαλέξεις, η μπύρα σου πρέπει να ζυμώσει και να ωριμάσει. Αυτο σημαίνει, σίγουρα 1 βδομάδα ζύμωσης + 2-3 βδομάδες ωρίμανσης τουλάχιστον.
Και δηλαδή η μπύρα μου θα πίνεται?
Αν ακολουθήσεις πιστά τα βήματα, η μπύρα σου θα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο της αγοράς.
Πόσο χώρο θα χρειαστώ?
Για το επίπεδο 1 και 2, αρκεί ένας χώρος 1m2
Για το επίπεδο 2, σίγουρα το μπαλκόνι σου για να φτιάξεις τη μπύρα και 1m2 για τη ζύμωση και την εμφιάλωση.
Σε τι συνθήκες θα τη ζυμώσω και συντηρήσω?
Ανάλογα με το είδος, η μπύρα ζυμώνει μεταξύ 12oC-22οC και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και στους 35οC
Όποια κι αν είναι όμως η θερμοκρασία ζύμωσης, η μπύρα συντηρείται κάτω από τους 20οC και ιδανικά στους 2-4oC.
Έχεις ακόμα απορίες?
Στείλε μας e-mail στο info(παπάκι)beeramatistirio.gr