Οδηγίες παραγωγής κρασιού με τα κιτ Australian Blend

Τα έτοιμα κίτ κρασιού Australian Blend φτιάχνονται από 100% μούστο σταφυλιών όπως και τα έτοιμα κρασιά του εμπορίου. Η μαγιά και τα βελτιωτικά ζύμωσης που περιλαμβάνονται στο κίτ, είναι προϊόντα που έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και βελτιώνουν κατά πολύ το χρόνο ζύμωσης και την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ισάξιο με τα πιο ποιοτικά κρασιά της Αυστραλίας.

                                Απαραίτητος εξοπλισμός

                                Προαιρετικός εξοπλισμός

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε και να απολυμάνετε όλο τον εξοπλισμό σας. Γι αυτό , χρησιμοποιήστε κάποιο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων (όχι χλωρίνη κτλ) . Έναν δεύτερο κάδο ζύμωσης για να μεταγγίζετε πρώτα εκεί και μετά στα μπουκάλια, έτσι θα έχετε πιο καθαρό αποτέλεσμα.

Ένα πυκνόμετρο, είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος για την οινοποίηση. Υπολογίστε πότε η ζύμωση έχει σταματήσει, πόσο αλκοόλ έχει το κρασί σας κτλ.

  1. ΑΡΧΙΚΑ

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο με το συμπυκνωμένο μούστο στον κάδο ζύμωσης και συμπληρώνουμε με νερό έως τα 23 λίτρα.

Προσθέτουμε το φακελάκι Νο 1 (wine yeast). Ανακατεύουμε καλά , κλείνουμε το καπάκι , τοποθετούμε την αεροπαγίδα και τη γεμίζουμε έως τη μέση με νερό.

Η ζύμωση θα αρχίσει εντός 24 ωρών. Τότε θα παρατηρήσετε αφρούς στο εσωτερικό του κάδου και φυσαλίδες να εξέρχονται από την αεροπαγίδα , που θα σημάνουν την έναρξη της ζύμωσης.

 

  1. ΖΥΜΩΣΗ

Το κρασί , ζυμώνει ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 21-27ο C. Αφήστε τη ζύμωση να ολοκληρωθεί. Αυτό θα το καταλάβετε όταν σταματήσουν οι φυσαλίδες απ την αεροπαγίδα και αφού πάρετε ένδειξη απ το πυκνόμετρο και επιπλεύση κάτω απ τα 1.000, συνήθως όμως σε 7 ημέρες.

 

  1. ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ

Δοκιμάστε το κρασί σας αν γλυκίζει. Το πυκνόμετρο θα πρέπει να δείχνει κάτω από 1,000 και το κρασί θα πρέπει να είναι ξηρό στην γεύση. Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία μην συνεχίζετε με τις παρακάτω οδηγίες. Δοκιμάστε πάλι μετά από 1-2 ημέρες. Εάν χρειάζεστε οδηγίες, επικοινωνήστε με το Beeramatistirio στο 2118006710.

Μεταγγίστε στο δεύτερο κάδο το κρασί σας, αφήνοντας στον αρχικό κάδο το κατακάθι.

Προσθέστε το φακελάκι Νο 2 (Stabilizer) και το Νο 3 (Finings A).

Ανακατέψτε αρκετά, ώστε το διοξείδιο του άνθρακα CO2 που βρίσκετε στο κρασί σας, να απομακρυνθεί (γιατί αλλιώς θα έχουμε αφρώδη οίνο). Επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Περιμένετε 3 ώρες έως και 1 ημέρα αν είναι δυνατό και προσθέστε το περιεχόμενο απ΄ το φακελάκι Νο 4 (Finiing. B). Ανακατέψτε καλά για 15 λεπτά και αφήστε τον κάδο να ηρεμήσει σε ένα ψηλό σημείο για να διευκολυνθείτε αργότερα κατά την μετάγγιση.

Το κρασί σας θα πρέπει να είναι διαυγές μετά από 24-48 ώρες.

 

  1. ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ και ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

Μεταγγίστε σε έναν κάδο ζύμωσης αφήνοντας πίσω τα ιζήματα στον πυθμένα του κάδου.

Ανακατέψτε καλά για να σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχει CO2 στο κρασί σας και έπειτα μπορείτε να εμφιαλώσετε.

Το κρασί σας είναι έτοιμο προς κατανάλωση ! Μπορείτε να το αφήσετε να ωριμάσει για καλύτερα αποτελέσματα!

Αφήστε μια απάντηση